Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Zocon Greencutter om groenbemesters te verkleinen

Zocon, de constuctietak van Zonderland Machines, komt met de Greencutter-groenbemesterverkleiner. De Greencutter is voor aanbouw in de fronthef en werkt 2,75 meter breed met rijsnelheden tot 20 km/h volgens de constructeur uit Joure.

Meer dan een driepunts- fronthef is niet nodig om met de Zocon Greencutter groenbemester te verkleinen. De machine bestaat uit een frame dat een rol draagt met een doorsnee van 85 cm. De rol heeft opstaande messen die door de voortstuwing door de trekker de rol door de groenbemester doen lopen. Onder meer de Veenma Greencutter en Dondi Cut Roller werken volgens hetzelfde principe. De hefinrichting achter blijft vrij, dus kan gecombineerd met een schijveneg of cultivator worden gewerkt.

Vervangbare Hardox-messen in V-vorm

De Zocon Greencutter is in totaal drie meter breed. Breedtemarkering en –verlichting zijn standaard. Met een met water gevulde rol weegt de machine 2.600 kg, leeg 1.800 kg. De 15 messen op rol zijn van Hardox, verwisselbaar en in een lichte V-vorm geplaatst wat de stabiliteit en bestuurbaarheid ten goede moet komen.

Afschermkap boven de rol

Met vier opklapbare steunpoten is de Zocon Greencutter stabiel weg te zetten. Boven de rol zit een afschermkap om opspattend groen laag te houden zodat de trekkergrille schoon blijft. De prijs die Zocon opgeeft is 6.500 euro bruto. Ten bate van de veiligheid zijn een onderrijdbeveiliging en een afschermkap tussen de messen optioneel verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen