Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH bouwt eerste kniktrekker met traploze transmissie

Case IH introduceert de een nieuwe kniktrekkerserie met een traploze transmissie: Quadtrac CVX. De rupstrekkerserie bestaat vooralsnog uit drie modellen. Ze vullen de bestaande powershiftserie aan.

Case IH introduceert de een nieuwe kniktrekkerserie met een traploze transmissie: Quadtrac CVX. De rupstrekkerserie bestaat vooralsnog uit drie modellen. Ze vullen de bestaande powershiftserie aan.

Het topmodel, de 540 CVX heeft een motorvermogen van maximaal 613 pk. Daarmee is het ook meteen de sterkste trekker met traploze transmissie ter wereld. Naast de 540 CVX bestaat de Quadtrac-serie uit de 470 CVX en de 500 CVX. Trekkers met een motorvermogen van respectievelijk 525 en 558 pk. Dat komt uit een zes cilinder FPT Cursor 13 motor met een inhoud van 12,9 liter. De twee kleinste modellen hebben een enkele turbo, de grootste een dubbele. Daarbij zorgt de kleinste turbo ervoor dat de trekker ook bij lage toerentallen goed reageert. De tweede turbo doet zijn werk het best bij hoge toerentallen. Beide turbo’s zijn gekoeld. Dat zorgt voor betere prestaties, claimt Case IH. Natuurlijk zijn de motoren, zoals we van Case IH gewend zijn, voorzien van SCR om de uitstoot van schadelijke gassen te reduceren. De AdBlue tank heeft een inhoud van 322 liter. En als je denkt dat dat veel is, de dieseltank is 1.230 liter groot.

Modi

De topsnelheid van de trekkers bedraagt 40 km/h. Vooruit welteverstaan. Achteruig rijdt hij maximaal 18 km/h. De transmissie heeft een kickdown functie die ervoor zorgt dat je altijd de beste versnelling gebruikt.  Op topsnelheid draait de motor 1.640 toeren per minuut. Het gaspedaal kent verschillende modi. In de automatische modus, is het een rijpedaal. De maximum snelheid regel je dan met het duimwiel op de Multicontroller. In de handmatige modus is het een  het gaspedaal functioneert als een conventionele gaspedaal en stuurt hij het motortoerental aan. Door aan de Multicontroller hendel te trekken regel je de rijsnelheid.  De oliepomp levert standaard 216 liter per minuut. Maar optioneel kun je ook een systeem krijgen dat 428 liter olie levert. Er zijn dan acht ventielen beschikbaar.

Bewaren

Gerelateerde artikelen