Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Acht traps powershift voor Case IH Maxxum trekkers

Net als de New Holland T6, krijgt ook de Case IH Maxxum een nieuwe transmissie. De trekker is namelijk uit te rusten met een nieuwe semi-powershift met acht versnellingen en drie groepen. Het brengt het totaal aantal versnellingen op 24 voor en 24 achteruit.

Net als de New Holland T6, krijgt ook de Case IH Maxxum er een nieuwe transmissie bij. De trekker is namelijk uit te rusten met een nieuwe semi-powershift met acht versnellingen en drie groepen. Het brengt het totaal aantal versnellingen op 24 voor en 24 achteruit.

ActiveDrive 8 heeft de transmissie als naam mee gekregen en is leverbaar op alle Maxxum Multicontroller modellen. Groep een dekt snelheden tot 10,2 km/h en is vooral bedoeld voor het zware trekwerk. De transmissie is zelfs leverbaar met extra kruipversnellingen waardoor het totaal aantal versnellingen op 48 voor en achteruit komt. Groep twee dekt bijna 90 procent van alle snelheden die nodig zijn voor het werk in het veld. In deze groep kan de trekker zonder koppelonderbreking onder volle last werken, op snelheden van 1,6 tot 18,1 km/h. Op de weg rij je in groep drie. De transmissie schakelt zelf in de groepen en kan ook tussen groep twee en drie automatisch schakelen. Dan is er overigens wel een gat in de overbrenging. Speedmatching zorgt ervoor dat het schakelen dan echter zo soepel mogelijk verloopt. Koppelen is niet meer nodig.  Je kunt de hele transmissie bedienen met de zogenoemde MultiController.  En voor wie het  nog niet zag, de nieuwe Maxxums hebben het uiterlijk gekregen van de twee jaar geleden geïntroduceerde Optum.