Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Deutz-Fahr toont eindelijk viercilindermodellen uit 6-serie

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr heeft de 6-serie uitgebreid met drie viercilindermodellen. De 6155.4, 6165.4 en 6175.4 leveren een vermogen van respectievelijk 115, 121 en 126 kW (156, 164 en 171 pk)

.

De vermogens van de viercilinders komen grotendeels overeen met die van de kleinste zescilindermodellen uit de 6-serie. Kopers kunnen dus bij hetzelfde vermogen dus kiezen voor een kortere en lichtere viercilinder of voor een langere en iets zwaardere zescilinder.

Eerder dit jaar, bij de opening van de nieuwe fabriek in Lauingen (D), liet de fabrikant de viercilinders al zien aan de dealers. De pers kreeg de nieuwe modellen toen nog niet te zien. Het ontwerp van de trekker sluit naadloos aan bij de zescilindermodellen die de fabrikant in de zomer van 2016 op de markt bracht.

Drie transmissies

De nieuwe modellen kunnen net als de zescilindermodellen geleverd worden met drie verschillende versnellingsbakken: een handgeschakelde 30+15-powershiftbak, de automatische RC-shiftbak met hetzelfde aantal schakelmogelijkheden en met de traploze TTV-transmissie.

De trekkers mogen verzwaard worden tot een totaalgewicht van 11,5 ton en hebben een wielbasis van 2,54 meter.