Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Fendt E100: een volledig elektrische trekker

Het Duitse Fendt zal tijdens Agritechnica een volledig elektrische trekker laten zien: de e100. De trekker heeft een 200 Vario als basis en is voorzien van een 100 kWh accupakket.

Niet groot, maar juist klein beginnen is het idee van Fendt achter de e100. Dan heb je niet zoveel ruimte nodig voor de accu’s, die mogen in een kleine trekker immers kleiner zijn. Het accupakket past dan ook onder de motorkap van de compacttrekker uit de 200 Vario serie van de fabrikant. De aandrijving is dan ook gelijk aan die van de 200 Vario trekkers. Volgens Fendt kan de trekker op een volle lading zo’n 4 uur werken.  Daarna moet hij weer aan de lader. Naast een aftakas en hydraulische aansluitingen is de trekker voor en achter voorzien van een stopcontact, zodat de trekker ook 400 Volt kan leveren aan elektrische werktuigen.

Het bedrijf ziet de kleine veehouder met name in de bergrijke delen van Europa, maar ook tuinders en fruittelers, gemeenten en waterschappen als de belangrijkste klanten voor deze elektrische trekker.

Gerelateerde artikelen