Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

CCI 1200-terminal stuurt twee isobus-machines aan

Competence Center Isobus komt met de nieuwe CCI 1200. Deze terminal is ontwikkeld in samenwerking met Kuhn, Rauch, Krone, Lemken en Grimme. Via het scherm van de terminal kun je twee isobus-machines tegelijk bedienen.

Competence Center Isobus uit Osnabrück komt met de nieuwe CCI 1200. Deze terminal is ontwikkeld in samenwerking met Kuhn, Rauch, Krone, Lemken en Grimme. Via het scherm van de terminal kun je twee isobus-machines tegelijk bedienen.

De CCI 1200 is een 12,1 inch touchscherm die je zowel horizontaal als verticaal in de cabine kunt ophangen. Bij de CCI 1200 zitten er eigenlijk twee terminals in een beeldscherm. Het is mogelijk om het scherm te splitsen. Zo kun je in de linkerkant van het scherm de ene machine bedienen en aan de rechterkant de andere machine. Dit is bijvoorbeeld handig bij een zaaicombinatie met een fronttank.

Extra grote knoppen

De lay-out van het scherm bepaal je volledig zelf. Met behulp van touchscreen verplaats je eenvoudig de weergaveblokken. De producent van de terminal heeft de bediening van de terminal zoveel mogelijk laten lijken op de bediening van een smartphone. Zo kun je ook de blokken in het scherm vergroten. Voorbeeld; de beelden van de camera op de machine kun je vergroten om zo nog duidelijker te zien wat er achter de machine gebeurd. Heb je dikke vingers dan heeft de terminal ook een ‘maxi-weergave’. Hierbij worden de knoppen in het scherm extra groot.

Samenwerking

De CCI 1200 is geproduceerd door Competence Center Isobus. Na vier jaar is de terminal nu klaar voor de verkoop. “De nieuwe terminal laat zien dat een samenwerking tussen concurrenten werkt en de klant uiteindelijk een beter product krijgt,” zegt Moritz Roeingh, Product Manager bij CCI. Op de Agritechnica zie je de CCI 1200 terug op machines van Kuhn, Rauch, Krone, Lemken en Grimme. Halverwege 2018 komt de terminal ook beschikbaar voor andere CCI-leden.

Gerelateerde artikelen