Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

DroneHub ontwikkelt landbouwdrone op waterstof

Het kennis-, innovatie- en ontwikkelcentrum DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) is samen met de Holthausen Groep een drone aan het ontwikkelen die vliegt op waterstof. Met deze drone kun je langer vliegen en het opladen gaat sneller.

Het kennis-, innovatie- en ontwikkelcentrum DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) is samen met de Holthausen Groep een drone aan het ontwikkelen die vliegt op waterstof. Met deze drone kun je langer vliegen en het opladen gaat sneller.

Momenteel onderzoekt het team of het bouwen van een prototype haalbaar is en wat de kosten zijn. De resultaten hiervan komen halverwege oktober naar buiten. Bij een positief resultaat start de bouw van het prototype.

Werking

In de toekomst wil DroneHub de drone gaan inzetten bij reddingsoperaties, voor het leveren van noodmedicatie en voor agrarische toepassingen. Volgens de Egbert Swierts, directeur van Omni-Drones Academy en partner van de DroneHub GAE, kun je met een waterstof-drone veel langer in de lucht blijven. “Als je een brandstofcel combineert met een accu, houdt de drone het uren vol. Het laden wordt daarnaast ook versneld. Waar het laden voorheen één tot twee uur kostte, tank je de drone nu in slechts drie minuten vol”, aldus Swierts.

Gerelateerde artikelen