Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

Mogelijkheden remote sensing groeien

De mogelijkheden van de modernste remote sensing-technieken voor de landbouw zijn groot. Tijd voor een update, vindt het vakblad Farm Journal.

Remote sensing-technologie werd in de Amerikaanse landbouw tot dusver vooral gebruikt om vanuit de lucht afwijkingen binnen een perceel op te sporen. Zodra je een afwijking vond, kon je erop af om ter plaatse (boots on the ground) te achterhalen wat er aan de hand was.

De modernste technieken gaan een stap verder. Ze stellen de boer niet alleen in staat om reactief te handelen, maar proactief in te grijpen. Zo kunnen gevoelige warmtecamera’s van AirScout een temperatuurstijging in een graangewas vaststellen die een voorbode is van een schimmelinfectie uit een buurperceel. Het neusje van de zalm is multi- en hyperspectraaltechnologie, die de gebruiker niet alleen in staat stelt om onkruiden en stikstoftekorten op te sporen, maar die ook meteen de gewasopbrengst voorspelt. Zo levert SlantRange een techniek die gedurende de vlucht alle data al verwerkt. Zodra de drone de grond raakt, weet je als boer wat je te doen staat.

Gerelateerde artikelen