Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Crowdfundingsactie voor autonome trekker

Het Nederlandse bedrijf Farmertronics is een Europese crowdfundingsactie gestart voor de ontwikkeling van de eTrac, een autonome elektrische trekker voor de groente- en fruitteelt. Met behulp van de campagne wil Farmertronics minimaal 25.000 euro ophalen.

Het Nederlandse bedrijf Farmertronics is een Europese crowdfundingsactie gestart voor de ontwikkeling van de eTrac, een autonome elektrische trekker voor de groente- en fruitteelt. Met behulp van de campagne wil Farmertronics minimaal 25.000 euro ophalen.

Farmertronics presenteerde al eerder een prototype van de eTrac. Voor de ontwikkeling van de trekker neemt het Nederlandse bedrijf nu deel aan een crowdfundingcampagne van de Europese organisatie Katana. In totaal doen 57 startups mee aan deze campagne. De eerste 10 startups die het meeste geld ophalen, krijgen nog een keer 100.000 euro extra van de Europese Commissie toegekend.

Prototype bouwen

In februari 2018 wil Farmertronics beginnen met de bouw van het prototype. Dit prototype zal alleen radiografisch bestuurbaar zijn. Het prototype gaat getest worden bij de Philips Fruittuin in Eindhoven. In september 2018 moet de trekker middels eFarmer GPS-RTK zelfstandig gaan rijden. Voordat de machine officieel gepresenteerd wordt, zal die nogmaals getest worden in de Fruittuin. Het doel is om het definitieve model in september 2019 te presenteren op een Nederlandse machinetentoonstelling. Als alles volgens plan verloopt, start de verkoop van de eTrac in 2020.

Gerelateerde artikelen