Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Agritechnica 2017: Trelleborg toont PneuTrac-band

Op de Agritechnica in 2013 toonde Mitas de PneuTrac. Door de overname van het moederconcern van Mitas, CSG Holding, door Trelleborg zal de PneuTrac tijdens de komende Agritechnica te zien zijn onder de merknaam Trelleborg.

Trelleborg toont op Agritechnica in Hannover de rupsband PneuTrac onder het eigen label. De bijzondere trekkerband is ontwikkeld door Mitas, de bandenfabrikant die twee jaar geleden door Trelleborg werd overgenomen. Of Trelleborg de PneuTrac ook meteen al gaat produceren, is niet bekend.

De PneuTrac is een combinatie tussen een traditionele luchtband en een rubberen track. Bij een lage bandenspanning wordt de band dusdanig plat dat het contactoppervlak lijkt op dat van een rupsband. Volgens de fabrikant heeft een band meer tractie en een groter loopvlak.

Het concept is bedacht door het Israelische Galileo Wheel. In 2012 gingen zij op zoek naar naar een fabrikant voor de CupWheel. Uiteindelijk kwam het bedrijf bij Mitas uit.

Overname

In november 2015 nam Trelleborg de CSG Holding over, het moederconcern van Mitas. Met deze overname ging zo’n 1,2 miljard euro gemoeid. In mei 2016 werd deze overname afgerond.

Op Sima in Parijs liet Trelleborg weten voortaan het Trelleborg-label te gebruiken voor de meest innovatieve banden van het concern. Mitas richt zich op het middensegment, de productie van banden voor de wat minder veeleisende klant. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog merken in het pakket, zoals Cultor, waarmee het concurrentie aangaat met Aziatische merken.

Gerelateerde artikelen