Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Agritechnica 2017: Mechatec bouwt nieuwe kistenvuller

Machinebouwer Mechatec uit Tollebeek heeft een nieuwe kistenvuller gebouwd: de BF280. De machine werkt met een verticale band met 30 cm lange meenemers die het product voorzichtig, laag voor laag, in de kist leggen.

De BF280 kenmerkt zich door een enorme capaciteit en een productvriendelijke aanpak. In combinatie met een kistenaanvoersysteem loopt de capaciteit op tot 140 kisten per uur.

De machine lijkt wat werkingsprincipe betreft wel wat op de kistenvuller Bijlsma Hercules. Alleen werkt die kistenvuller met twee verticale banden, de machine van Mechatec heeft er maar één. Deze band wordt gevuld door een doseerband die er automatisch voor zorgt dat de verticale band voldoende, product krijgt. Bij het wisselen tussen een volle en een lege kist – als de verticale band even stilstaat – fungeert de doseerband als bufferband.

Hoge capaciteit

Een hoge capaciteit en buitengewoon vriendelijk voor het product. Toch is er zeker ook nog markt voor het andere type kistenvuller dat Mechatec bouwt, de VarioFill. Met deze machine kun je namelijk zowel kisten als bigbags vullen. Wil je dat laatste ook doen met de BF280, dan heb je nog een afzonderlijke bigbagvuller nodig.

De Mechatec BF280 is er voor een vanafprijs van circa 30.000 euro.

Gerelateerde artikelen