Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Verzorging

Agritechnica 2017: 3D-frontophanging voor Perfect-klepelmaaiers

Van Wamel uit Beneden-leeuwen toont op Agritechnica de Perfect 3D-Flex. Dankzij deze nieuwe frontophanging kan de klepelbak op en neer bewegen maar ook pendelen. Dit verbetert de bodemvolging van de machine, aldus de fabrikant.

De 3D-Flex  frontophanging zal als optie verkrijgbaar zijn op de KT-klepelmaaiers. De bok bestaat uit meerdere parallellogrammen en cilinders. Hierdoor kan de klepelbak op en neer bewegen. Ook kan de machine vrij pendelen. Als je met de trekker door een gat rijdt, zal de klepelbak de bodem blijven volgen. Optioneel kan er een extra cilinder op de 3D-Flex worden opgebouwd. Met deze cilinder regel je de bodemdruk.

Ploegen en mulchen

Middels een horizontale parallellogram kun je de klepelbak 55 centimeter naar links of naar rechts verplaatsen. Deze verstekmogelijkheid maakt het mogelijk om met een 4 of 5-schaar ploeg in de voor te rijden en gelijktijdig de gehele ploegbreedte, aan de voorkant van de trekker, te klepelen. Zo kun je in één werkgang bijvoorbeeld een groenbemester onder werken.

Gerelateerde artikelen