Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Agritechnica 2017: lading hands free vastzetten

De Zwitserse firma Beck komt met een vernieuwd vastzetsyteem voor lading op landbouwwagens. Twee jaar geleden toonde de fabrikant op Agritechnica al een veelomvattend vastzetsysteem om balen of kisten of welke lading dan ook.

Bij het nieuwe systeem van Beck, BSS 18+, een raamwerk, bevestigd aan de voor- en achterkant van de wagen. Aan beide kanten is een lange dubbelwerkende cilinder gemonteerd die het raamwerk beweegt. Zo wordt de lading met het bovenframe geklemd. Aan dat frame zitten twee vleugels die hydraulisch naar binnen worden getrokken. Deze klemmen de lading vervolgens met vrij bewegende aluminium ramen. De wagen blijft binnen 2,55 meter breedte met twee kisten van 120 cm naast elkaar en dat is een eis in het verkeer in Zwitserland. Met het systeem dat Beck twee jaar geleden liet zien bleef de wagen niet binnen 2,55 meter.

Voor iedere wagen

Het Beck BSS 18+-vastzetraamwerk wordt op maat gemaakt, ook voor bestaande wagens. Voldoende hoogte voor drie balen van 90 cm op elkaar is mogelijk. Smalle ladingen, zo lang niet smaller dan 120 cm kunnen ook worden gezekerd met het raamwerk. De wagen zoals op de foto kost circa 50.000 Zwitserse Franc. Dat is zo’n 43.000 euro. De huif om de lading door te houden, is inbegrepen.

Afstandsbediening

Bedienen van het vastzetraamwerk gaat met een draadloze afstandsbediening en een elektrisch schakelend ventielenblok. Lopend om de wagen zijn alle functies dus te gebruiken. Door de elektrische aansturing is niet meer dan één hydrauliekventiel nodig.

Gerelateerde artikelen