Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Agritechnica 2017: W-cutter mechanische onkruidbestrijder

Op Agritechnica toont de Finse fabrikant W-Cult de W-Cutter mechanische onkruidbestrijder. De W-cutter snijdt de toppen van het onkruid dat boven het gewas uitgroeit af.

Op Agritechnica toont de Finse fabrikant W-Cult de W-cutter mechanische onkruidbestrijder. De W-cutter snijdt de toppen van het onkruid, dat boven het gewas uitgroeit, af.

De W-cutter beschikt over meerdere maaikoppen. Aan iedere kop zitten twee kettingen. Deze kettingen snijden door de roterende beweging het onkruid af. Iedere maaikop wordt middels elektromotoren aangedreven. De elektriciteit wordt opgewekt door de generator die in de achterhef van de trekker hangt.

Voorlader

De W-cutter is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen. De W-cutter 900 heeft een werkbreedte van 9 meter en beschikt over 12 maaikoppen. De W-cutter 900R heeft dezelfde werkbreedte, maar beschikt over 15 maaikoppen. De W-cutter 1200 heeft 16 maaikoppen en behaalt een maaibreedte van 12 meter. Beide varianten kun je in de fronthef van de trekker hangen. Ook kun je de werktuigen monteren aan de voorlader, waardoor je eenvoudig kan variëren in de maaihoogte.

Gerelateerde artikelen