Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Agrifac onthult opvolger Endurance: Condor Endurance II

De Nederlandse spuitmachinefabrikant Agrifac uit Steenwijk heeft de opvolger van de Condor Endurance gepresenteerd: de Endurance II. De belangrijkste veranderingen zijn de grotere wielen en de nieuwe EcoTronicPlus-bediening.

Agrifac zegt de machine compleet te hebben vernieuwd. Van de buitenkant is dat eigenlijk alleen te zien aan de nieuwe kleurstelling. De tank van de nieuwe Endurance II is voortaan zwart en ook het wit op de cabine is verdwenen. Alleen de wielen hebben nog de witte kleur.

De machine heeft nog steeds het beproefde StabiloPlus-onderstel, maar door een aanpassing van het frame kan de fabrikant voortaan grotere banden onder de machine monteren tot een hoogte van 2,30 meter. Ook de motor werd vervangen door een Cummins die een vermogen levert van 293 kW (400 pk). De nieuwe machine heeft een top van 60 km/h.

Bediening

Een andere aanpassing is de bediening van de spuit in de cabine. EcoTronicPlus II omvat een nieuw in eigen huis ontwikkelde armsteun, joystick en beeldscherm. Er is nog maar één flink scherm in de cabine te vinden, voor zowel gps als voor het spuiten. Het scherm werkt als een aanraakscherm, maar je kunt de spuit ook met fysieke knoppen bedienen.

Net als zijn voorganger heeft de nieuwe Endurance een tank van 8.000 liter en kan de machine geleverd worden met spuitbomen van 24 tot 55 meter.

De eerste Endurance-serie introduceerde Agrifac op vakbeurs Agritechnica in 2013. Dat de fabrikant dik vier jaar na de introductie alweer een opvolger presenteert is vooral ingegeven door de grote vraag naar grote spuitmachines.

Gerelateerde artikelen