Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Drie gebruikers over de tweede generatie Rauch Axis

Strooierspecialist Rauch introduceerde in 2016 de tweede generatie gedragen Axis-kunstmeststrooier. Eén van de grootste veranderingen ten opzichte van de eerste generatie is de variabele werkbreedteverstelling.

Gebruikers zijn goed te spreken over de prestaties, maar kunnen ook nog wel wat verbeterpunten noemen.

Maickel en Paul Roost uit Hunsel (L) hebben zich gespecialiseerd in de teelt van groentegewassen. Hun Axis H 50.2 heeft na één seizoen ruim 1.000 hectare gestrooid. “We strooien al 15 jaar met Rauch”, zegt Maickel Roost.  Met een bakinhoud van 4,2 ton heeft de New Holland T7.225 van de maatschap wat moeite om de machine over het dode punt te krijgen. “Bij het strooien op 45 meter werkbreedte draaien de schijven 900 toeren, maar de trekker loopt lekker rustig. Dat was voorheen met de aftakasaandrijving wel anders”, vertelt Roost. Ook de lak is verbeterd. “Toch blijft goed reinigen noodzaak. In hoekjes blijft stof liggen en daar vreet de kunstmest zich in. Strooien op taakkaarten gaat prima, zodra je weet hoe de instellingen moeten staan. Ik wacht nog op de mogelijkheid om onafhankelijk links en rechts variabel te strooien. Over het automatisch kantstrooien vanuit het spuitspoor ben ik goed te spreken. Ook langs de perceelranden groeien de gewassen goed.”

[meerinvakbladpromo tekst=”De opinies van Ivan Borst van Borst Tulips in Heerhugowaard (NH) en Eric van der Velde uit Bergentheim (OV) zijn naast de technische gegevens en de verbeterpunten te lezen in vakblad LandbouwMechanisatie.”]

Gerelateerde artikelen