Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Tweede generatie Rauch Axis-kunstmeststrooiers

Rauch, de Duitse fabrikant van kunstmeststrooiers, vervangt de drie Axis-modellen, Vanaf nu zijn er de Axis 20.2, de 30.2 en de 50.2. De twee duidt op de tweede generatie. De strooiers hebben een vernieuwde variant van de EMC-doseertechniek en sectieschakeling mits ook voor Quantron-A-doseerelektronica wordt gekozen.

De nieuwe EMC-doseertechniek en de Varispead-sectieschakeling zijn niet de enige twee vernieuwingen bij de tweede generatie Axis-strooiers. Het laadvermogen van alle drie de modellen is 200 kg meer. De 30.5 en 50.2 hebben ook 200 liter meer inhoud.  Met opzetranden is de inhoud verder te vergroten. Die van de 50.2 tot maximaal 4.200 liter.

EMC-2

EMC staat voor Elektronische Massastroom Controle. EMC was er al voor de twee grootste Axis-strooiers en is er nu ook voor de 20.2. EMC-2 is de nieuwe variant van het systeem voor de Axis-H met hydraulisch aangedreven strooischijven. Met sensoren regelt het de doorstroom van de kunstmest volautomatisch. Daarvoor meet de kunstmeststrooier de verandering van de magneetvelden (magnetostrictie) van de aandrijfassen. Op basis van de metingen wordt het aandrijfmoment aangepast, van beide strooischijven afzonderlijk. EMC maakt dankzij het monitoren van de doorstroomhoeveelheid, de dosering onafhankelijk van weegcellen.

Varispead

Afhankelijk van de uitvoering, strooit de Axis.2-serie in vier of acht secties. Daarvoor is wel de Quantron-A-doseerelektronica nodig. Wie kiest voor de Axis-M EMC met isobus krijgt Varispead Dynamic. De sectieschakeling kan per knopdruk van buiten naar binnen of andersom geregeld worden. Met Varispead Dynamic tracht de strooier de secties niet in stappen te regelen maar traploos. Het afgiftepunt is bij de nieuwe generatie over een groter bereik te verstellen en de verstelmotoren werken sneller

Strooitabellen via app

Koop je de Axis met CCI-100 isobus-terminal, dan wordt daar kosteloos de Fertilizerchart-App bijgeleverd. Dan staan de actuele strooitabellen direct in de terminal. De gebruiker selecteert enkel nog het type strooigoed en de werkbreedte en de terminal weet welke tabel erbij hoort. Tot slot is de nieuwe  Axis-serie voorzien van LED-verlichting.

0216_kunstmeststrooier_rauch_AXIS30-2-W 0216_kunstmeststrooier_rauch_AXIS-EMC

0216_kunstmeststrooier_rauch_AXIS20-2

Gerelateerde artikelen