Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 1: Van Middenmeer naar Den Burgh

Dag 1 van de LandbouwMechanisatie Zomertour zit er al weer op. Maandag 28 mei vertrokken Chris Vlaanderen en Jasper Lentz met de New Holland T9.545 AutoCommand vanuit Middenmeer.

Dag 1 van de LandbouwMechanisatie Zomertour zit er al weer op. Maandag 28 mei vertrokken Chris Vlaanderen en Jasper Lentz met de New Holland T9.565 AutoCommand vanuit Middenmeer.

New Holland dealer Voets was namelijk behulpzaam voor het weekend geweest bij het opbouwen van de daktent, waar het redactieduo in slaapt tijdens hun roadtrip. De heren bleven overigens nog even in Middenmeer en gingen op bezoek bij Raven, het voormalige SBG. Het was ook de plaats waar de reizigers reporter Stefan Roest van RTV Noord Holland te woord stonden. Een interview dat live werd uitgezonden op de regionale radiozender.

Vanuit Middenmeer ging de reis verder naar Callantsoog. Daar zagen ze met eigen ogen hoe de reddingsboten van de KNRM te water worden gelaten. Daarvoor wordt een minstens even imposante trekker gebruikt als degene waar Chris en Jasper mee op pad zijn. De reddingsmaatschappij heet namelijk een Caterpillar rupstrekker zo in laten pakken dat hij waterdicht is en bestand is tegen het zoute water.

Kamperen

Na Callantsoog gaat de reis naar Den Helder. Daar nemen de heren de boot naar Texel. De trekker past niet tussen de slagbomen door, dus moet via de uitgang geladen worden. Eenmaal op het eiland gaan Jasper en Chris naar loonbedrijf Duinker in Nieuweschild om te eindigen op de camping De Tesselse Kamp. In totaal leggen ze deze dag 60 kilometer af. Van de totale tijd dat het contact was ingeschakeld – zes en half uur- reed de trekker bijna voor de helft van die tijd.

Gerelateerde artikelen