Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Waarschuwingssysteem voor trekker in heuvels

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Shaydan heeft een waarschuwingssysteem ontwikkeld voor trekkers die regelmatig in heuvelachtig terrein aan het werk zijn.

Aanleiding om de techniek te ontwikkelen was een Zuid-Afrikaans bosbouwbedrijf dat slecht uit de voeten kon met de bestaande waarschuwingssystemen, vertelt Mervin Smart van Shaydan in Farmer’s Weekly South Africa. Shaydan is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van veiligheidsvoorzieningen voor voertuigen. Tot frustratie van de bosbouwmedewerkers gaven bestaande inclinometers in ruig en heuvelachtig terrein regelmatig een vals alarm. En daardoor verloren de gebruikers het vertrouwen in deze apparatuur.

De Shaydan-inclinometer die het bedrijf ontwikkelde, bestaat uit een hellingshoekmeter, een visueel display en een alarm. De meter bevat zogeheten micro-elektromechanische sensoren. In de cabine zit een rood-oranje-groen display en een audio-alarm. Als de de maximale hellingshoek op beide assen wordt overschreden, klinkt een waarschuwingssignaal. Ook wordt dan meteen een sms-bericht verstuurd naar de opzichter voor de logboekregistratie. (Foto: Youtube)

Gerelateerde artikelen