Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 2: van Den Hoorn (Texel) naar de Wieringerwaard

Op de tweede dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour zagen de redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen met de New Holland T9.565 AutoCommand alle hoeken en gaten van Texel. En aan het eind van de dag sloegen ze hun tent op bij akkerbouwbedrijf Pluister in de Wieringerwaard: een rondje van kleine 90 km.

Op de tweede dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour zagen de redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen met de New Holland T9.565 AutoCommand alle hoeken en gaten van Texel. En aan het eind van de dag sloegen ze hun tent op bij akkerbouwbedrijf Pluister in de Wieringerwaard: een rondje van een kleine 90 km.

Al om 6.45 uur werd Chris Vlaanderen ruw gewekt door Veronica-dj Giel Beelen, die het naadje van de kous wilde weten over de LandbouwMechanisatie Zomertour en het voertuig waarmee de LandbouwMechanisatie-redacteuren dit jaar op stap zijn. Nadat Giel eindelijk de telefoon had neergelegd, konden Chris en Jasper aan het ontbijt om vervolgens langs te gaan bij Zilt Proefboerderij in Den Hoorn, het bedrijf dat in opdracht van kwekers en ngo’s onderzoek doet naar onder meer aardappelrassen die bestand zijn tegen zout water.

Aardbeienknoert

Daarna aten de jongens een Aardbeienknoert op ijsboerderij Labora in De Cocksdorp en vervolgens gingen ze daar ook het Noordzeestrand op om even te knipogen naar Vlieland. Halverwege de middag draaiden de redacteuren het erf op bij het akkerbouwbedrijf van vader Cor en zijn zonen Bart en Matthijs de Lugt. Daar zagen zij met eigen ogen zagen dat je op Texel zonder ploeg prima gewassen kunt telen.

Vervolgens gingen zij nog even langs bij het mechanisatie-, loonwerk- en akkerbouwbedrijf van de Texelse cowboy Fulps Duinker die met twee combinaties een grote kilverklus klaarde in de woestijn van Koeweit – en daar smakelijk over kon vertellen. Daarna moesten de redacteuren zich toch nog wat haasten om de boot van 19.00 uur te halen.

Gerelateerde artikelen