Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Lite-Trac introduceert LT350

De Engelse fabrikant van grote werktuigendragers Lite-Trac komt met een nieuw model: de LT350. Het model vervangt de SS2400.

In tegenstelling tot het vorige model komt de motor nu niet van Cummins maar van Volvo. Het 7,7 liter blok heeft nu een vermogen van 235 kW (350 pk). Om de laatste emissie-eisen te halen moet er adblue worden getankt. De transmissie komt van Allison en is voorzien van een koppelomvormer. De topsnelheid bedraagt 65 km/h. 50 km/h is mogelijk bij laag toerental.

Voor het eerst is er een mesttank opbouw beschikbaar voor de Lite-Trac. De tankinhoud bedraagt dan 13.000 liter. De machine heeft vierwielbesturing. Voorop is een DIN-plaat gemonteerd waar een fronthef aan bevestigd kan worden. Achterop is een hefinrichting mogelijk die gebouwd wordt door het Nederlandse Wijnen Machinebouw, die tevens importeur is van de Lite-Trac.

Schuifassen

Volgend jaar komt hydraulische spoorbreedteverstelling beschikbaar door middel van schuifassen. Verder komt er dan optioneel een variabele transmissie beschikbaar. De fabrikant start met de productie van een serie van acht machines waarvan er inmiddels vijf van zijn verkocht.

Gerelateerde artikelen