Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Akkerbouwers willen weer investeren

Ruim 13 procent van de Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of tweedehands trekker, dat blijkt uit telefonisch onderzoek van Agridirect. Het is het hoogste percentage gemeten sinds zeven jaar.

In 2018 is 13,2 procent van de akkerbouwers bereid om te investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. Dit is een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 2017. 7,5 procent van de ondervraagden wil in een nieuwe trekker investeren en 5,7 procent in een tweedehands versie. De grote bedrijven, met 100 hectare grond of meer, zijn het meest bereid tot investeren in trekkers (16,4% nieuw, 5,2% tweedehands). Bedrijven met 10 tot 20 hectare grond het minst (4,2% nieuw, 5,8% tweedehands).

Ventilatietechniek

Naast trekkers zijn ook spuitmachines populair. 9,5 procent van de ondervraagde akkerbouwers wil daarin investeren. Maar ook ventilatie en mechanische koelingen voor bewaarplaatsen staat hoog op het verlanglijstje van de akkerbouwers.

Tijdens het onderzoek ondervroeg Agridirect 7.500 boeren met minstens 10 ha akkerbouwgrond of 2 ha vollegrondsgroenteteelt.