Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Nieuwe maaiborden van Claas: Convio en Convio Flex

De Duitse machinefabrikant Claas introduceert twee nieuwe maaiborden. De Convio en de Convio Flex. De Convio is voornamelijk bestemd voor het maaien van conventionele gewassen als tarwe en koolzaad, terwijl de Convio Flex zijn werk het best doet in soja, erwten en graszaad.

De Duitse machinefabrikant Claas introduceert twee nieuwe maaiborden. De Convio  en de Convio Flex. De Convio is voornamelijk bestemd voor het maaien van conventionele gewassen als tarwe en koolzaad, terwijl de Convio Flex zijn werk het best doet in soja, erwten en graszaad.

Er zijn sensoren gemonteerd die de hoogte van de messenbalk en de haspel in de gaten houdt en zo de bestuurder ontlasten. De nieuwe maaiborden voor de Lexion maaidorser van Claas zijn verkrijgbaar in drie werkbreedten, te weten 10,8o, 12,30 en 13,80 meter.

Omschakelen

Het standaard Convio maaibord heeft een starre messenbalk en maaitafel. Deze onderdelen zijn bij de Convio Flex echter flexibel. Zo kan het beter de contouren van de bodem volgen. En dat zorgt er dan weer voor dat het bord over de gehele werkbreedte altijd zo diep mogelijk werkt. Dat is dan ook de reden dat het maaibord zo goed uit de voeten kan in bijvoorbeeld soja, waar hij verliezen minimaliseert. Gebruik je het bord in tarwe, dan lijkt hij op een star maaibord. Maar door een druk op de knop past de tafel zich aan de bodemcontouren aan. Auto contour doopte Claas dit systeem. Het maaibord kan 90 mm naar boven en 135 mm naar achteren bewegen. Ondertussen zorgen de sensoren en de geinstalleerde electronica ervoor dat het bord altijd de beste positie heeft ten opzichte vna het perceel.

Trekkrachtregeling

Ook de haspel is slim geworden. Er is een instelbare curvebaan, zodat het gewas altijd naar binnen wordt getrokken. Wikkelen van het gewas rondom de haspel is er niet meer bij. De haspel wordt hydraulisch aangedreven en de automatische trekkrachtregeling voorkomt dat de tanden in de grond komen.

Gerelateerde artikelen