Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Case IH introduceert 250 Axial Flow maaidorser serie

Landbouwmachinefabrikant Case IH introduceert drie nieuwe Axial-Flow-maaidorsers in de 250-serie. De machines zijn verregaand geautomatiseerd.

Het AFS Harvest Command-computersysteem vormt het hart van de nieuwe 7250, 8250 en 9250 Axial-Flow-maaidorsers. Het bestaat uit zestien sensoren die de machine voortdurend in de gaten houden. Er zijn zeven verschillende instellingen voor tarwe, koolzaad, graan, mais en sojabonen, die het rendement van de maaidorser moeten maximaliseren. De bestuurder bedient het automatiseringssysteem met de AFS Pro700-terminal. Door de gewassoort en de omstandigheden in te geven kan de bestuurder de instellingen van de machine afstemmen op een gewenste resultaat.

Basis

In zijn basisversie is AFS Harvest Command uitgerust met het Automatic Crop Settings-systeem, zodat instellingen als het ventilatortoerental en dorskorfspeling, worden afgestemd op de gewassoort die de bestuurder middels de AFS-terminal selecteert.

Gewasbelasting

Een andere versie is voorzien van Feedrate Control. Het stemt de rijsnelheid af op de gewasbelasting. Daarbij kan de bestuurder kiezen voor maximale doorvoer, constante doorvoer of zo weinig mogelijk verliezen. Hij hoeft daarna alleen de maximale motorbelasting en rijsnelheid in te geven, Feedrate Control werkt vervolgens naar die grenzen toe.

Camera

De topuitvoering van het systeem stemt het dors- en reinigingssysteem automatisch afstemt op dezelfde gewenste resultaten als Feedrate Control, en bewaakt bovendien de graankwaliteit. Daarvoor is een graancamera gemonteerd en wordt ook de zeefdruk gemeten.

Gerelateerde artikelen