Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Genomineerden innovatieprijs Bronzen Sikkel 2018 bekend

De nominaties voor de Bronzen Sikkel zijn bekend. Een vakjury bestaande uit journalisten van verschillende vakbladen kozen uit de ingezonden innovaties de genomineerden. Op de eerste beursdag 12 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

De nominaties voor de Bronzen Sikkel zijn bekend. Een vakjury bestaande uit journalisten van verschillende vakbladen koos uit de ingezonden innovaties de genomineerden. Op de eerste beursdag 12 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Een aantal fabrikanten of importeurs gaven meerdere innovaties op om in aanmerking te komen voor de prijs. Uiteindelijk zijn uit 56 inzendingen tien genomineerden gekozen:

Agrifac – AiCPlus
Een camerasysteem dat zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van gewasbeschermingsmiddelen.

AppsforAgri – Spuitplanner
Berekent aan de hand van middeleigenschappen en lokale, actuele weerdata per perceel het beste spuitmoment voor de komende 48 uur.

Case IH – S-Brake
Intelligent remsysteem dat de aanhanger remt wanneer er op de transmissie wordt afgeremd. Dit zorgt voor extra stabiliteit en minder slijtage aan de CVT.

Evers Agro – Evers Ruggenteeltwoeler
De combinatie van diepe, niet kerende grondbewerking bij het maken van ruggen zorgt voor dieper en beter wortelen van gewassen en minder uitspoeling van nutriënten naar het grondwater.

Homburg Holland – WaterXTRTM
Dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat doordat middelen beter oplossen.

Krone  – Big X 80-serie
Deze nieuwe cabinelift tilt de cabine van de hakselaar 70 cm omhoog voor een beter overzicht.

Michelin – EvoBib
Eerste multifunctionele band die de mogelijkheden van luchtdruk-wisselsysteem optimaal benut. De band plat flink af in de breedte doordat er bij lage druk extra nokken aan de grond komen.

Perfect – 3D-Flexbok
Aanbouwbok voor de fronthef die het werken in combinatie met een grote ploeg optimaliseert en het onderwerken van groenbemester vereenvoudigd.

Rema  – EnviMaxX – E 475
Een 48-Volts aangedreven looftrekker-wortelsnijder die nieuwe mogelijkheden biedt voor mechanische loofdoding.

Vantage Agrometius – Taakkaart.nl
Een website waar telers met satellietdata gratis een taakkaart kunnen maken voor variabele dosering of andere toepassingen.

Gerelateerde artikelen