Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuw wereldrecord Valtra en Nokian: snelste onbemande sneeuwploeg

Ook in de landbouw vestigt men nog wel eens een wereldrecord. Mais zaaien, maaidorsen, spuiten, zoveel mogelijk trekkers op één perceel et cetera. Valtra en Nokian hebben na de snelst rijdende trekker ter wereld iets nieuws verzonnen: de snelste, onbemande, sneeuwploegende trekker.

Ook in de landbouw vestigt men nog wel eens een wereldrecord. Mais zaaien, maaidorsen, spuiten, zoveel mogelijk trekkers op één perceel et cetera. Valtra en Nokian hebben na de snelst rijdende trekker ter wereld iets nieuws verzonnen: de snelste, onbemande, sneeuwploegende trekker.

Valtra en bandenfabrikant Nokian waren tot dit voorjaar eigenaar van het snelheidsrecord met een trekker. De fabrikanten nodigden ruim drie jaar terug een topcoureur uit die 130,165 km/h reed met een Valtra T234 die uiteraard onderhuids enkele aanpassingen had ondergaan. Het tv-programma TopGear verbrak het record dit voorjaar met 140,45 km/h. Dat deed TopGear weliswaar met een gemodificeerde trekker die in slechts weinig opzichten nog op een trekker lijkt en een achtcilinder-motor met 5,7 liter inhoud van Chevrolet kreeg alsook een hele grote spoiler.

Sneeuwploegen met 73,18 km/h

Valtra en Nokian hebben zich echter niet op hun kop laten zitten. Ze vestigden dit jaar een nieuw record waarna ze TopGear via Twitter weer uitdaagden. Valtra behaalde de hoogste snelheid met een sneeuwploeg. Met 73,177 km/h schoof een Valtra T254 Versu een pak sneeuw opzij. Het betreft hier een record met een onbemande trekker, de trekker reed dus autonoom.

Gerelateerde artikelen