Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Lemken presenteert nieuwe compact-schijveneg Rubin 10

Lemken presenteert de nieuwe Rubin 10. De belangrijkste vernieuwing ten opzichte van de voorganger is de positionering van de schijven an beide zijden van de machine.

Lemken presenteert de nieuwe Rubin 10. Dat doet de machinebouwer op een bijeenkomst in Frankrijk. Eerder vandaag werden daar ook de vernieuwde veldspuiten Primus en Albatros gepresenteerd. De belangrijkste vernieuwing aan de Rubin 10 ten opzichte van de voorganger is de positionering van de schijven aan beide zijden van de machine.

De nieuwe positionering waarborgt, zo meldt de fabrikant, een rechte loop zonder zijdelingse trek. Dat moet de nodige brandstof besparen. In combinatie met gps rijdt de nieuwe Rubin ook nauwkeuriger. De positie van de schijven zorgen ervoor dat de kracht aan beide kanten van de schijveneg symmetrisch is. De schijfafstand is 12,5 centimeter, waarbij de middelste drie schijven in de lengteas zijn geplaatst. Dat moet zorgen voor een optimalisatie van de grondstroom en een gelijkmatige bewerking. Vanaf een werkdiepte van 7 centimeter bewerken de schijven de volledige werkbreedte.

Overbelastingsbeveiliging

De Rubin 10 is standaard uitgerust met hardstalen DuraMaxx-schijven met een diameter van 645 mm. Elke holle schijf van de Rubin 10 is nu uitgerust met een overbelastingsbeveiliging met gedempte terugslag, waardoor de belasting op het frame tot beperkt wordt. Als aangebouwde versie is de Rubin 10 met Unirad-wiel leverbaar. Hierdoor heeft de trekker een lager hefvermogen nodig en wordt de achteras minder belast. Het geheel mechanische transportwielsysteem wordt bij het heffen van de machine belast en er is geen extra hydraulisch ventiel nodig.  Alle opvouwbare varianten beschikken standaard over een hydraulische diepte-instelling. De halfgedragen compact-schijveneggen kunnen worden uitgerust met tastwielen aan de voorzijde links en rechts. Deze zorgen voor een gelijkmatige werkdiepte in verschillende bodemomstandigheden en exact aansluitende werkgangen op hellende percelen.

De Rubin 10 is vanaf 2019 leverbaar in werkbreedtes van 2,5 tot 7 meter.

Gerelateerde artikelen