Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Lemken voorziet getrokken veldspuiten van update

Machinebouwer Lemken houdt momenteel in Frankrijk een bijeenkomst waarbij het nieuws presenteert. Zo zijn onder meer de getrokken veldspuiten Primus en Albatros aangepast.

De bedieningselementen van de veldspuiten zijn overzichtelijker gemaakt. Nieuw zijn de computer en de terminal. In de cabine heeft de gebruiker nu standaard een Lemken CCI-50 terminal. Die terminal is voorzien van een intuïtief te bedienen grafische gebruikersinterface. Een DGPS-ontvanger kan achteraf worden ingebouwd. De 12 serie van de Primus en Albatros is standaard uitgerust met isobus.

De Primus is nu net als de Albatros standaard voorzien van een circulatieleiding, zodat de spuitvloeistof direct na inschakelen over de gehele boombreedte verdeeld is. Met het EES-pakket wordt de reiniging vanuit de cabine bestuurd. Een detail is de vernieuwde dissel, waarmee de spuit boven of onder kan worden aangekoppeld.

De inhoud van de schoonwatertank is vergroot tot 320 liter. De Primus 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 2400 tot 4400 liter en boombreedtes van 15 tot 30 meter. De Albatros 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 4000 tot 6200 liter en met boombreedtes van 15 tot 39 meter.