Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

ATH 2018: Gebr. Weststrate brengt MacLouis-kieper op de markt

Nog niet op de stand maar binnenkort wel te koop bij Gebr. Weststrate: een nagelnieuwe kiepwagen die het bedrijf onder de naam MacLouis op de markt gaat brengen.

Nog niet op de stand maar binnenkort wel te koop bij Gebr. Weststrate: een nagelnieuwe kiepwagen die het bedrijf onder de naam MacLouis op de markt gaat brengen.

Het bedrijf raakte onlangs het kiepermerk Beco kwijt. Maar omdat het bedrijf zijn klanten toch een goede kieper wilde aanbieden, ging Gebr. Weststrate op zoek naar een waardige vervanger. Uiteindelijk kwam het bedrijf bij Peecon uit in Etten-Leur. En die gaat de kiepers onder het uienmerk van Gebr. Weststrate, MacLouis, bouwen.

De MacLouis-kieper is geen Peecon-kieper in de MacLouis-kleuren, vertelt Arjan Weststrate. “Peecon bouwt de kieper volgens onze specificaties.” Zo krijgt de kieper een recht voorschot. “Dan kun je eenvoudiger in de kieper klimmen en bovendien is het eenvoudiger om er een trap tegenaan te monteren.” Ook is de cilinder cardanisch opgehangen, zodat die in uitgeschoven toestand kan pendelen, vertelt Weststrate.

Scouperen

De bak van de kieper is verzinkt volgens de zogeheten scoupeermethode. Vervolgens wordt de bak voorzien van een tweecomponentenlak. De maximale bandenmaat die eronder past, is 710/50R30.5.

Tamelijk uniek voor landbouwkiepers is dat de MacLouis-kieper is uitgerust met een hydraulisch geveerd onderstel. MacLouis levert de kiepers met twee of drie assen met inhoud van 14 tot 28 ton. Bij tweeassers is de achterste as optioneel gestuurd, bij de drieassers is besturing van de eerste en derde as uiteraard standaard.

Gerelateerde artikelen