Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Twee International prototypen geveild

Op een veiling van Auman in Nokomis, Illinois, zijn op zaterdag 27 oktober twee prototypen van International geveild. Het gaat om twee verschillende modellen: de 485X en een 885X. De 485X bracht 15.750 dollar op en de 885X 21.000 dollar.

De trekkers waren onderdeel van een project uit begin jaren 80 met de bedoeling om de trekkerlijn in 1987 te reorganiseren. De reorganisatie betekende dat de Europese series en de Amerikaanse 3088 serie werden vervangen door twee nieuwe wereldwijde series.
De reorganisatie heeft nooit plaats gevonden omdat de landbouwtak van IH eind 1984 werd verkocht aan Tenneco, het bedrijf dat al eigenaar was Case.

Na de overname zijn de trekkers nog een paar jaar gebruikt om te kijken welke technologie zou worden gebruikt op de nieuwe modellen waar aan werd gewerkt. In 1988 werden de trekkers gedoneerd aan de Universety of Winsconsin in River Falls met de voorwaarde dat de trekkers alleen gebruikt mochten worden voor testdoeleinden.

John Deere GP

De International prototypen waren niet de enige bijzondere trekkers die op de veiling een nieuwe eigenaar kregen. Ook de eerste John Deere GP (General Purpose) werd geveild. Die ging voor 78.750 dollar onder de hamer.

Gerelateerde artikelen