Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

New Holland komt met traploze T5

Trekkerfabrikant New Holland komt komende Eima met de New Holland T5 AutoCommand. Na een aantal keer uitstellen komt de traploze bak nu wel naar de compacte trekkerserie.

Al in 2015 schreef LandbouwMechanisatie dat de beoogde introductie in 2017 er niet zou komen en dat het maar de vraag was of dat in 2018 wel zou gaan gebeuren. Als er niet snel economisch herstel kwam zou de trekker misschien wel helemaal niet komen. De interesse in de trekker groeide en daarom is de trekker in november te bewonderen op Eima in Bologna. New Holland topman Carlo Lambro gaf dat al eerder aan tijdens Agritechnica vorig jaar.

Ondertussen duiken meer details van de trekker op. De nieuwe serie T5 AutoCommand krijgt een nieuw ontwikkelde 4,5 liter motor van FPT die met behulp van SCR en DOC voldoet aan Stage 5. De trekkerserie loopt van 81 kW (110 pk) tot maximaal 103 kW (140 pk). Er komt dus een nieuw topmodel: de T5.140. Of er ook andere T5-modellen komen met minder vermogen en de 3,4 liter motor is nog niet bekend. De CVT lijkt sterk op die uit de grotere T6 modellen maar is lichter uitgevoerd. Op foto’s is de bekende Sidewinder II armleuning mét terminal zichtbaar, maar wel met mechanische ventielen.

Gerelateerde artikelen