Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Overlaadbunker voor grootste zelfrijders van Vredo

Machinefabrikant Vredo heeft voor zijn grootste zelfrijders een Hawe overlaadbunker opgenomen in de optielijst. De mesttank wordt gedemonteerd waarna de overlaadbunker op het frame kan worden geplaatst.

De overlaadbunkers voor bieten passen op de drieassige VT5518-3 en VT7028-3. Met behulp van zes twistlocks is de 32 kuubs mesttank snel te vervangen door de overlaadbunker. Het doel is om de zelfrijders veelzijdiger te maken zodat deze na het mestseizoen het veld in kunnen voor het bietentransport. Met zes aangedreven assen en 900/60R42 banden met drukwisselsysteem zal de machine niet snel vast zitten. Naast de overlaadbunker van Hawe is er ook een Tebbe strooier beschikbaar die op het frame van de zelfrijder past. De eerste twee Hawe-overlaadbunkers zijn inmiddels uitgeleverd aan een Duitse loonwerker.

45 kuub

De lengte van de bak is maar liefst 10,0 meter. De binnenbreedte is 2,7 meter en de zijwanden zijn 1,5 meter hoog. Gemonteerd op de Vredo meet de totale hoogte precies 4,0 meter. Om de val en loshoogte te beperken is de overlaadbunker uitgerust met een schuifwand die zo’n 60 cm kan zakken wanneer de bietenrooier aan het lossen is. De totale inhoud van de bak is 45 kuub. Er zit een dubbele bodemketting in en de losband linksachter heeft een breedte van 1,40 meter. Wanneer de overlaadbunker niet op de zelfrijder gemonteerd zit staat deze op vier steunpoten.