Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson 6465 Dyna-6 tien jaar later

LandbouwMechanisatie publiceerde in oktober 2008 de trekkertest van de Massey Ferguson 6465. Tien jaar na dato zochten we de gebruikerstrekker van destijds weer op. Die heeft nu 9.233 uren op de teller en nog dezelfde eigenaar.

De 6465 zoals we die we in 2008 in de test hadden heeft een nominaal motorvermogen van 88 kW, maximaal is dat vermogen 96 kW. Daar kan nog 7 kW van de boost bijkomen als de trekker rijdt. In totaal is er dus 103 kW (140 pk) te benutten. De trekker viel ons destijds in positieve zin op door het lage geluidsniveau van 70 dB(A) bij volgas in de cabine. Ook gebruikers Jan en Edward de Wit zagen destijds de stille cabine als pluspunt. De 70 dB is dan wel naar de standaard van tien jaar geleden, want nu komen we in dezelfde situatie ook al 65 decibel tegen. Als kritiekpunt noemden we dat we het instructieboek moesten raadplegen om alle kanten van de elektronica te ontdekken. Maar ook daar zijn we intussen aan gewend. Ook wen je als bestuurder aan een in- en uitstap die niet optimaal zijn en aan de dode hoek achter de brede B-stijlen. Maar daardoor wordt het nog geen voordeel. Dat de binnenspiegel te weinig bewegingsvrijheid heeft, is ook geen voordeel, maar op de buitenspiegels is weinig aan te merken.

De 6465 verricht voor Jan de Wit en broers Dick en Jos in Oosterblokker (NH) zijn werk nog naar tevredenheid. In 2016 kreeg de Perkins-motor nieuwe verstuivers. Edward de Wit werkt inmiddels elders.

In de nieuwste uitgave van vakblad LandbouwMechanisatie lees je alles over de Massey Ferguson 6465 Dyna-6, de plussen en minnen volgens de gebruikers en een vergelijking met de 6465 Dyna-6 van Robbemont Mechanisatie uit Hoogersmilde (DR) en de 6465 Dynashift van Swinkels in Soerendonk (NB).

Lees gratis de trekkertest van 10 jaar geleden (2008) ❯

Gerelateerde artikelen