Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuwe foto van Fendt-prototype gaat rond

Op het internet gaat er weer een nieuwe foto rond van wat waarschijnlijk de opvolger wordt van de 800 en 900 Vario-trekkerserie. De trekkers krijgen het imposante uiterlijk van de 1000-serie.

Vorig jaar waren op internet de eerste foto’s van een Fendt trekker te zien die verdacht veel op een model uit de 1000 Vario-serie, maar dat zeker niet was. De trekker is, volgens verschillende bronnen, de afgelopen maanden regelmatig gespot tijdens rondleidingen op de Fendt-fabriek in het Duitse Marktoberdorf, maar ook tijdens praktijktesten. Deze foto is daar een voorbeeld van.

Volgens geruchten, waarvan niet gezegd kan worden dat ze kloppen, zouden de trekkers  net als bij de 1000 Vario-serie het geval is, voorzien worden van MAN-motor waarvan de motorinhoud zo’n 9 liter zou bedragen. Het vermogen zou tussen 300 en 400 pk liggen. Ook de cabine lijkt sterk op die van de 1000 Vario.

Lees ook: Fendt 310 Vario tien jaar later

Als de trekker daadwerkelijk het levenslicht ziet, zal dat naar alle waarschijnlijkheid tijdens Agritechnica zijn. De mechanisatietentoonstelling die in november 2019 in Hannover plaatsvindt.