Favoriet

Trekkers

Nieuwe foto van Fendt-prototype gaat rond

Op het internet gaat er weer een nieuwe foto rond van wat waarschijnlijk de opvolger wordt van de 800 en 900 Vario-trekkerserie. De trekkers krijgen het imposante uiterlijk van de 1000-serie.

Vorig jaar waren op internet de eerste foto’s van een Fendt trekker te zien die verdacht veel op een model uit de 1000 Vario-serie, maar dat zeker niet was. De trekker is, volgens verschillende bronnen, de afgelopen maanden regelmatig gespot tijdens rondleidingen op de Fendt-fabriek in het Duitse Marktoberdorf, maar ook tijdens praktijktesten. Deze foto is daar een voorbeeld van.

Volgens geruchten, waarvan niet gezegd kan worden dat ze kloppen, zouden de trekkers¬† net als bij de 1000 Vario-serie het geval is, voorzien worden van MAN-motor waarvan de motorinhoud zo’n 9 liter zou bedragen. Het vermogen zou tussen 300 en 400 pk liggen. Ook de cabine lijkt sterk op die van de 1000 Vario.

Lees ook: Fendt 310 Vario tien jaar later

Als de trekker daadwerkelijk het levenslicht ziet, zal dat naar alle waarschijnlijkheid tijdens Agritechnica zijn. De mechanisatietentoonstelling die in november 2019 in Hannover plaatsvindt.