Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

SMTB 2019: Pink Innovations kopmachine stuurt op vier wielen

Machinebouwer Pink Planter liet vorige week tijdens SMTB in Vijfhuizen, de nieuwe kopmachine zien. De machine kan op alle vier de wielen sturen en is voorzien van een bandje om bloemen en stelen af te voeren.

Machinebouwer Pink Innovation liet vorige week tijdens SMTB in Vijfhuizen, de nieuwe kopmachine zien. De machine kan op alle vier de wielen sturen en is voorzien van een bandje om bloemen en stelen af te voeren.

Een vijzel, zoals normaliter achter het kopronsel is te vinden, kan vollopen. Zeker als de kopmachine op hoge snelheid zijn werk doet. De koppen worden dan terug gegooid in het bed. Om dat te voorkomen voeren aangedreven bandjes het kopmateriaal nu naar links en rechts af. In het geval van een spuitspoor is het ook mogelijk om de twee bandjes een kan op te laten draaien, zodat het spuitspoor schoon blijft. Om op de kopakker krap te kunnen draaien is de machine voorzien van vierwielbesturing. Eenmaal terug in het spoor druk je op een knop en zet de kopmachine zijn wielen weer recht.

Laserscanner

Verder rust Pink Innovation de machine ook uit met een automatische hoogteregeling. Daarvoor gebruikt de fabrikant dezelfde laserscanner en beeldscherm die het ook als telmachine op de bollenplanter gebruikt. Zo maakt het bedrijf een duur apparaat – hij kost 15.000 euro – multifunctioneel inzetbaar.

 

Gerelateerde artikelen