Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH Versum CVX in aantocht

Trekkerfabrikant Case IH komt met een nieuwe trekkerserie die Versum CVX gaat heten. De Versum zal een traploze versie zijn van de compacte Luxxum-serie.

De Versum CVX zal technisch gelijk zijn aan de recent geïntroduceerde New Holland T5-AutoCommand. De afmetingen van de Luxxum zullen gecombineerd worden met componenten uit de grotere Case IH trekkers. De Versum krijgt het nieuwe uiterlijk dat we kennen van onder andere de Optum, Maxxum en recent geïntroduceerde Magnum.

De trekkers krijgen een 4,5 liter FPT-motor die met behulp van SCR en DOC voldoet aan Stage 5. Waarschijnlijk loopt het vermogen net als bij de T5-AutoCommand van 81 kW (110 pk) tot 103 kW (140 pk). De kans is groot dat de transmissie lijkt op die uit de Maxxum CVX-serie, maar wat lichter uitgevoerd. Waarschijnlijk krijgt de trekker ook de cabine van de Maxxum, maar of dat ook met de Multicontroller-armleuning is blijft afwachten.

Sima

De trekker zal hoogstwaarschijnlijk op Sima te zien zijn. Case IH is op internet een teasercampagne gestart waarin het aangeeft tijdens Sima met een nieuwe trekker te komen die “compactheid en comfort combineert”.