Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Meer details over de nieuwe Case IH Magnum

Langzaamaan brengt Case IH steeds meer nieuws naar buiten over de nieuwe Magnum. Begin dit jaar lag er nog een kleedje over de machine, nu zien we de trekker in vol ornaat. Bovendien onthult de fabrikant deze week meer details.

De nieuwe serie bestaat uit negen modellen met vermogens van 165 tot 319 kW (225 tot 435 pk). De motoren in alle modellen zijn van FPT. Qua transmissies biedt Case IH de keuze uit een traploze CVX en een Full Powershift. Case IH meldt dat de twee zwaarste trekkers in de nieuwe serie achter voorzien kunnen worden van tracks. De trekkers zijn continu verbonden met het internet. Niet alleen om machinegegevens door te spelen naar de fabrikant, maar ook om gegevens van bijvoorbeeld percelen van een server te halen en te versturen.

Cabine

Eind vorig jaar ging er op het internet een foto rond van een cabine. Die cabine zou de nieuwe van  de  Magnum zijn. En inderdaad, in de nieuwe cabine is een multifunctionele rijhendel met acht knoppen. Met die knoppen kan de transmissie, de hydrauliek en de hefinrichting bediend worden. Ook kan het nieuwe display er mee bediend worden. De functies voor de overige knoppen kunnen door de chauffeur ingesteld worden. Ter bevordering van het rijcomfort wordt de cabine semi-actief geveerd.

In vergelijking met de huidige cabine is de nieuwe versie voorzien van meer bergruimte, meerdere bekerhouders en USB-ingangen voor het opladen van telefoons of andere devices. De telescopische spiegels zijn vanuit de cabine instelbaar. Op het scherm in de cabine zijn de beelden van de twee standaard op de trekker gemonteerde camera’s te zien. Wil je nog meer zicht, dan heb je de keuze twee extra camera’s te installeren.

De nieuwe AFS Connect Magnum is, naar alle waarschijnlijkheid, te zien op Agritechnica in Hannover later dit jaar. (Bron: CNH Industrial)

Gerelateerde artikelen