Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Sima 2019: 135 pk zes cilinder voor New Holland

Trekkerbouwer New Holland toont tijdens Sima de T6.160. Een compacte trekker met een zes cilinder motor en een vermogen van maximaal 99 kW (135 pk).

Trekkerbouwer New Holland toont tijdens Sima de T6.160. Een compacte trekker met een zes cilinder motor en een vermogen van maximaal 99 kW (135 pk).

Het merk gaat er prat op dat het daarmee de, wat vermogen betreft, kleinste zes cilinder trekker bouwt. New Holland introduceerde vorig jaar al een zes cilinder trekker van 145 kW (175 pk) voor de akkerbouwer die graag een zes cilinder trekker rijdt; de T6.180. De afgelopen jaren deden immers de efficiëntere vier cilinder motoren zijn intrede in deze vermogensklasse en vervingen zo goed als alle zes cilinder modellen. Toch zijn er nog veel trekkerchauffeurs gecharmeerd van de zes cilinder trekker. Ook omdat de zes cilinder motor iets meer koppel heeft dan zijn even sterke vier cilinder.

(tekst loopt door onder de foto)

Eenvoudige transmissie

De nu geïntroduceerde T6.160 is een nog iets eenvoudige trekker dan de T6.180. De compacte trekker is voorzien van de 6,7 liter motor en vooralsnog alleen verkrijgbaar met de inmiddels oude ElectroCommand transmissie met 16 versnellingen voor- en achteruit. Optioneel is er ook een 40 km/h transmissie beschikbaar met 17 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De Dual Command transmissie die met ingang van de Sima beschikbaar is voor de T6.180 komt wellicht volgend jaar ook voor de T6.160 beschikbaar mocht de vraag er voor zijn.

3.000 euro duurder

Vooralsnog verwacht New Holland de trekker vooral te verkopen in het zuiden van Europa. Het merk gaat er nu prat op dat het in vermogen de kleinste zes cilinder trekker bouwt. De T6.160 is ongeveer 3.000 euro duurder dan een even sterke trekker met vier cilinder motor.

 

Gerelateerde artikelen