Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Meer zelfrijdende spuitmachines in Amerika

Het aandeel zelfrijdende spuitmachines stijgt bij Amerikaanse boeren. Dat blijkt uit een studie van Farm Journal Media, waar Farm Journal over schrijft.

Volgens de studie is het aantal bedrijven dat rondrijdt met één zelfrijdende spuitmachine sinds 2016 gegroeid van 19,2 naar 26,9 procent. Het aantal bedrijven met twee zelfrijders of meer groeide in dezelfde periode van 2,4 naar 4,0 procent. 83 procent van de Amerikaanse boeren met een zelfrijdende spuitmachine heeft een machine uit de bouwjaren 1990 tot 2009. Een kleine 2,5 procent werkt met een zelfrijder van voor 1990 en bijna 15 procent heeft een zelfrijder van na 2009.

64 procent van de ondervraagde boeren zegt voorlopig geen plannen te hebben voor de aanschaf van een zelfrijdende spuit. 4,5 procent is wel geïnteresseerd en overweegt dit jaar al in zo’n machine te investeren, 31 procent denkt niet voor 2020 een zelfrijder te kopen.

Sectiecontrole

Negen van de tien Amerikaanse boeren heeft sectiecontrole op zijn spuitmachine. 2 procent heeft een zwartwit-machine: het is spuiten of niet-spuiten met de gehele spuitboom en 8 procent van de ondervraagden heeft op zijn spuitmachine individuele dopschakeling.

Gerelateerde artikelen