Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

CNH maakt onderdelen met 3D-printer

CNH Industrial, moederbedrijf van Case IH en New Holland, heeft afgelopen week de eerste machineonderdelen gemaakt met een 3D printer.

Een van de voordelen van 3D-printer, zo vertelt CNH Industrial, is dat onderdelen on demand gemaakt kunnen worden. Dat kan handig zijn als er maar een kleine hoeveelheid van een bepaald onderdeel nodig is. Volgens CNH kan elk component binnen 24 tot 36 uur klaar zijn. Daardoor wordt de stilstand voor een defecte machine flink ingekort.

Gewicht

De onderdelen uit de 3D-printer zijn van plastic. Dat zorgt voor een reductie van het gewicht van de machine. Momenteel worden vier componenten voor landbouwmachines op deze manier gefabriceerd. Om welke delen dat gaat, wordt niet gemeld. Wel laat CNH Industrial weten te testen welke (nu nog) metalen onderdelen in de toekomst van plastic geprint kunnen worden.

CVT jubileum

Het 3D-printer nieuws komt in dezelfde week waarin CNH de 75.000e CVT produceert. De voor de gelegenheid in goud gespoten CVT komt in een New Holland T7.230 Auto Command die geleverd wordt aan Grondwerken Van der Velden uit Loenhout.

Gerelateerde artikelen