Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Naïo Dino bij Abemec

Naïo Technologies kondigde de Dino, een autonome mechanische onkruidwieder, al aan in 2017. Nu is de machine te zien op de Smart Farming en Robotic dag van Abemec in Veghel.

Abemec is sinds vorige week de nieuwe importeur van het Franse Naïo Technologies. De importeur grijpt de robotdag aan om de grootste robot van Naïo te presenteren, de Dino. De machine weegt 800 kg en heeft een capaciteit van 1 hectare per uur. De werksnelheid ligt op 3 tot 4 kilometer per uur. Met een afstandsbediening stel je onder meer de route en de werkdiepte in. Als de Dino z’n werk gedaan heeft, krijgt de akkerbouwer een melding op de smartphone.

De Dino heeft een lengte van 1,60 meter. De breedte is variabel tot maximaal 2,50 meter. Vanwege het transport van de machine is een bredere variant niet mogelijk. De werkbreedte is eveneens variabel en in te stellen van 1,50 tot 2,00 meter. De Naïo Dino kost 100.000 euro. Dat is de prijs van de combinatie, de Dino en een onkruidwieder, die in de voortuin van Abemec Veghel gepresenteerd wordt.

Gerelateerde artikelen