Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Rumptstad ploeg verdwijnt, Lemken voert Rumptstad rister

Na de overname van Rumptstad en Steketee door de Duitse machinebouwer Lemken, stopt het bedrijf met de bouw van ploegen van Rumptstad. Dat betekent het einde voor de bekende gele ploeg. Hoewel…

Doordat de vraag naar Steketee schoffelmachines wereldwijd een vlucht heeft genomen, wordt de fabriek in Stad aan ’t Haringvliet te klein. In die fabriek worden ook de Rumpstadt ploegen gebouwd. Omdat de Lemken Juwel 8MV ploegen serie, de complete lijn van de Rumptstad Optimus 480-serie, overlapt, heeft het weinig zin om de gele Lemken ploeg in het leveringspakket te houden. Daarom vervangt Lemken de hele Optimus serie door de Juwel-ploegen.

480 rister monteren

Liefhebbers van het Rumptstad 480 rister kunnen dat rister nu bij Lemken koopen. Het rister is een optie op de Lemken ploegen, die standaard zijn voorzien van slijtvaste scharen en schaarpunten. Een geharde laag is een optie. Net als verschillende typen schijven, kouters en sto-inleggers. De Juwel R 480-ploeglichamen hebben een ploegboomhoogte van 80 centimeter. Vanaf week 33 zijn deze Lemken-ploegen met Rumptstad rister ook in Nederland leverbaar.

Geel op de akker

Hoewel Lemken de ploegen van Rumptstad schrapt en ook de aandrukrol en woeler uit het programma verdwijnen, blijft er wel een gele ploeg bestaan. Lemken blijft namelijk de ecoploeg in Stad aan ’t Haringvliet bouwen. In augustus gaat de productie weer van start.