Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Dot wil autonome kunstmeststrooier bouwen

Samen met het Amerikaanse New Lader Manufacturing wil Dot, de Canadese fabrikant van een autonoom platform voor de akkerbouw, een robot kunstmeststrooier bouwen. Ze hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De ingenieurs van New Leader hebben al computer-tekening van de machine klaar en lieten die tijdens een demonstratie van het Dot-platform op de onderzoeksboerderij van de Universiteit van Arizona zien. New Leader bouwt al jaren kunstmeststrooiers en heeft nu een machine ontworpen die op het Dot-platform past.De machine is gebaseerd op de al langer bestaande NL5000 G5 van het bedrijf. De machine werkt volgens de fabrikant uiterst nauwkeurig. Hij heeft zestien secties, zodat overlap wordt vermeden.

Samenwerking belangrijk

Voor Dot is dit soort samenwerkingen erg belangrijk. Het robotplatform, een autonome werktuigendrager met een dieselmotor is immers alleen interessant genoeg voor boeren als er voldoende machines zijn die in het voertuig passen. Er is al een zaaimachine, een suitmachine en graanoverlaadwagen beschikbaar voor de Dot.

 

Gerelateerde artikelen