Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Volledig elektrische trekker van Solectrac

De Amerikaanse fabrikant Solectrac komt met de eUtility, een elektrische trekker. Deze trekker is voorzien van een 30 kWh lithium-ijzerfosfaat accupakket waarmee je ongeveer vijf tot acht uur aan de slag kunt. Met een snellader laad je de accu in drie uur op, aldus de fabrikant.

De trekker weegt inclusief accupakket ongeveer 2 ton. Volgens de fabrikant gaat de accu ongeveer 10 jaar mee. Dat komt neer op 3.000 ladingen. De elektromotor levert een vermogen van ongeveer 18,4 kW (25 pk) en levert een piekvermogen van 36,7 kW (50 pk). De trekker is voorzien van een transmissie met vier versnellingen en een lage en hoge gearing. De maximale rijsnelheid bedraagt 32 km/h. Aan de achterkant zit een categorie 1 hefinrichting. Deze hef tilt tot 450 kg. De aftakas draait 540 toeren per minuut.

Elektrische voorlader

De Solectrac eUtility is al verkrijgbaar in Amerika. Vanaf 2020 zal de trekker ook in de rest van de wereld verkrijgbaar zijn. De trekker kost ongeveer 35.800 euro. In het derde kwartaal van 2019 komt er ook een voorlader voor de trekker op de markt. Ook deze voorlader zal met behulp van elektromotoren volledig elektrisch werken. Een optioneel 20 kWh accupakket in de achterhef kan dienen als contragewicht. De voorlader kost ongeveer 4.500 euro. In het derde kwartaal komt Solectrac ook met een compacttrekker met elektrische vierwielaandrijving.

Gerelateerde artikelen