Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 2 – Van Reusel, via Geel, naar Ell

Dinsdagochtend 4 juni is dag 2 van de LandbouwMechanisatie Zomertour. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen starten bij akkerbouwer Jos van Sambeeck in Reusel.

Dag 2 van de LandbouwMechanisatie Zomertour. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen start bij akkerbouwer Jos van Sambeeck in Reusel.

Het bedrijf van Van Sambeeck is de slaapplek op de eerste avond. Vanuit Reusel wordt de reis vervolgd naar Thomas More in Geel (B) waar de docenten van de afdeling Agro- en Biotechnologie het duo stonden op te wachten. Waarom zou je vanuit Nederland in België gaan studeren? Je leest het in de Zomerspecial van vakblad LandbouwMechanisatie.

Slowakije

Van Geel reist de Zomertour terug naar thuisland Nederland. Bestemming: Ell. Maatschap Breukers in het Limburgse dorp boert niet alleen in Nederland, maar heeft ook 2.200 hectare grond in Slowakije waar onder meer aardappels worden verbouwd. Dit jaar worden de aardappels in Nederland met een nieuwe getrokken rooier uit de grond gehaald.

In totaal rijden de redacteuren op dag 2 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 118,2 kilometer. De trekker verbruikt 84,2 liter diesel. Dat is 20 liter per uur.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de tweede dag van de Zomertour: