Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Kemper verkoopt Sherer korrelkneuzers

Het Duitse Kemper leverancier van maisbekken en eigendom van John Deere, gaat nu ook losse korrelkneuzers en kneusrollen voor zelfrijdende hakselaars verkopen. Het heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Scherer.

Het Duitse Kemper leverancier van maisbekken  en eigendom van John Deere, gaat nu ook losse korrelkneuzers en kneusrollen voor zelfrijdende hakselaars verkopen. Het heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Scherer.

Schrerer levert al korrelkneuzers aan John Deere, die ze in hun hakselaars bouwt. Kemper krijgt nu de verkooprechten voor Eruopa, het Midden Oosten, het Oostblok, Azie en Zuid-Amerika.

2020

Dit jaar zullen een aantal hakselaars voorzien worden van de ProfiCracker. De verkoop start in 2020. Scherer zal de kneuzers volgens specificaties van Kemper bouwen, waarna ze onder de naam ProfiCracker verkocht worden via de dealers van Kemper. De bestaande impoteurs in Duitsland en Italie worden in dat netwerk opgenomen.

Waarschuwing

Volgens Kemper onderscheidt de ProfiCracker zich door de continu met een olienevel gesmeerde en gekoelde lagers. Daarnaast wordt de temperatuur van de lagers gemeten. Wordt die te hoog, dan krijg de chauffeur een waarschuwing.  Daarnaast is het frame van de kneuzer opklapbaar, wat onderhoud vergemakkelijkt.