Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Agco komt met nog grotere Ideal-maaidorser

Agco gaat de Ideal-maaidorserserie uitbreiden met de de Ideal 10. Deze machine heeft een vermogen van 580 kW (790 pk). Met dat vermogen heeft het moederbedrijf van de merken Fendt en Massey Ferguson de maaidorser met het meeste vermogen in huis. 

Agco gaat de Ideal-maaidorserserie uitbreiden met de Ideal 10. Deze machine heeft een vermogen van 580 kW (790 pk). Met dat vermogen heeft het moederbedrijf van Fendt en Massey Ferguson de maaidorser met het meeste vermogen in huis.

De uitbreiding van de Ideal-serie werd bekendgemaakt op persconferentie van Agco-dochterbedrijf Fendt in Marktoberdorf, Duitsland. Tot dusver leverde New Holland de maaidorser met het meeste vermogen. De New Holland CR10.90 levert 525 kW, oftewel 715 pk. De Ideal 10 is uitgerust met een MAN-motor met een inhoud van 16,2 liter.

Geen stuurwiel

In de cabine valt vooral op dat de maaidorser geen stuurwiel meer heeft. Je bestuurt en bedient de Ideal 10 met een joystick op de linker- en de rechterarmsteun. Om eenvoudig te kunnen instappen kun je de linkerarmsteun eenvoudig opklappen. Door het ontbreken van een stuurwiel, wordt het zicht op het maaibord enorm verbeterd, claimt Fendt.

Fans moeten nog wel even wachten op het nieuwe topmodel. Vanaf juli volgend jaar kun je intekenen op een exemplaar en dan kun je er in 2021 voor het eerst mee dorsen.

Gerelateerde artikelen