Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Opslaan

Maaidorsers

Massey Ferguson komt met Ideal-serie maaidorser

De Canadese fabrikant Massey Ferguson introduceert een nieuwe serie maaidorsers. De driekoppige Ideal-serie loopt van 331kW (451 pk) tot 475kW (647 pk). De “Dual Helix” rotor in het topmodel is de grootste op de markt.

De Canadese fabrikant Massey Ferguson introduceert een nieuwe serie maaidorsers. De driekoppige Ideal-serie loopt van 331 kW (451 pk) tot 475kW (647 pk). De “Dual Helix” rotor in het topmodel is de grootste op de markt.

Agco – het moederbedrijf van MF – heeft zes jaar en 400 miljoen euro in de ontwikkeling van de Ideal gestoken. De serie bestaat uit de Ideal 7, de Ideal 8  en het topmodel Ideal 9 (495 kW/647 pk). Ter vergelijking: het vorige topmodel was de Delta met 364 kW (496 pk). De Ideal 7 krijgt een 9,8 liter AgcoPower motor, de Ideal 8 en 9 een MAN met 12,4 respectievelijk 15,2 liter. De grootste twee van de serie krijgen de nieuwe 4,84 meter lange “Dual Helix” rotor. “De rotors hebben 31 procent meer dorsoppervlak dan de grootste die op dit moment verkrijgbaar zijn op de maaidorsermarkt,” aldus MF.

De graantank meet standaard 12.500 liter. Optioneel is dit uit te breiden tot 17.100 liter: volgens Massey Ferguson de grootste op de markt. Om zo’n grote tank snel te kunnen legen zijn de machines standaard voorzien van een lossnelheid van 140 liter per seconde. Optioneel is er een vijzel met 210 liter per seconde beschikbaar; de hoogste lossnelheid op de markt. De stro hakselaar achterop de combine verspreidt het stro over de volle 12,2 meter werkbreedte van het maaibord. Paralevel- en rupsonderstellen zijn optie.

Zwart

De kleur van de maaidorser is zwart en blijft dat ook. Concerngenoten Challenger en Fendt zullen dezelfde combine introduceren. Het enige wat verschilt zijn logo en merk, de typen zijn gelijk. De kleur blijft echter in alle gevallen zwart. In Europa zal de combine worden verkocht onder MF- en Fendt-naam. De productie zal vooralsnog plaatsvinden in Breganze – Italië. Daarna zullen de maaidorsers ook in de VS en Brazilië geproduceerd gaan worden. Komende Agritechnica worden de machines aan het grote publiek getoond.