Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kubota presenteert nieuwe M8-serie

Trekkerbouwer Kubota heeft de nieuwe M8 trekkerserie gepresenteerd. De presentatie was in handen van Kubota Noord Amerika en Kubota Canada. De trekkers doorbreken de 200 pk grens.

Trekkerbouwer Kubota heeft de nieuwe M8 trekkerserie gepresenteerd. De presentatie was in handen van Kubota Noord Amerika en Kubota Canada. De trekkers zijn gebouwd in samenwerking met de Canadese Buhler Industries, bekend van de Nemesis trekkers. De nieuwe M8-serie van Kubota doorbreekt de 200 pk grens.

De M8 trekkerserie heeft een 6,7 liter zescilinder Cummins motor. Dat is dezelfde krachtbron als die in de Versatile Nemesis van Buhler. Uit die motor wordt, afhankelijk van het model, 140 tot 154 kW (190 tot 210 pk) gehaald. De nabehandeling van de uitlaatgassen gebeurt met behulp van DOC, DPF en SCR. Daarmee voldoen de trekkers aan de Stage 5 emissie-eisen.

Buhler (Versatile)

De M8-serie van Kubota is ontwikkeld en wordt gebouwd in Winnipeg op de productielocatie van Buhler. Eerder dit jaar maakten beide bedrijven bekend met elkaar een zogeheten OEM-overeenkomst te hebben getekend. In die overeenkomst staat dat Buhler een trekker gaat bouwen op een nieuwe platform. Het ontwerp is in samenwerking met tekenaars en engineers van Kubota tot stand gekomen.

Transmissie

Standaard worden de trekkers uit de M8-serie geleverd met een semi-powershift transmissie met 30 versnellingen voor- en 15 achteruit. De maximale snelheid is 40 km/u. Optioneel is de 50 km/u variant met een geveerde vooras. Naast de semi-powershift kan er ook gekozen worden voor de zogeheten KVT, de Kubota Variabele Transmissie. De M8 kan geleverd worden met een 540/540E/1000/1000E aftakas.

Cabine

De cabine is onder meer voorzien van airco, radio, een USB-poort, 12 volts-aansluiting en optioneel een 110 volts-aansluiting. Eveneens optioneel is climate control. Met een inhoud van ruim vier kuub lijkt de cabine op de eerste vrijgegeven foto’s ruim. Een luchtgeveerde stoel is standaard. Een semi-actief geveerde stoel is optioneel. De driepuntshef heeft een hefcapaciteit van 5.560 kg. Optioneel is dat 7.050 kg. De brandstoftank van de nieuwe M8 heeft een inhoud van 375 liter.