Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Horsch komt met machines voor mechanische onkruidbestrijding

De Duitse fabrikant Horsch heeft op een persbijeenkomst in Schwandorf nieuwe Transformer VF schoffels en de Cura ST wiedeggen gepresenteerd.

Dat meldt Top Agrar. De Transformer VF schoffels hebben een variabel frame en zijn verkrijgbaar in werkbreedten van 6 tot 12. De 6 meter en 8 meter brede machines bestaan uit 3 secties. De versies van 9 tot 12 meter bestaan uit 5 secties, hebben een transportbreedte van 3 meter en een transporthoogte van 4 meter. De bodemvrijheid is 66 centimeter. Dat maakt de machine ook geschikt voor in de maïs- en bietenteelt. De schoffel kan werken in rijafstanden van 25 cm tot 90 cm. De werkdiepte kan zonder gereedschap worden aangepast.  Alle secties van de schoffel zijn hydraulisch belastbaar voor harde grond. De hydraulica wordt ook gebruikt wanneer rijen door SectionControl afzonderlijk van elkaar worden opgetild.
Foto: Top Agrar

De Cura ST wiedeg heeft een werkbreedte van 6 tot 15 meter. De wiedeg heeft 6 balken en een tandafstand van 2,8 centimeter. De aandrukkracht van de egtanden is traploos hydraulisch instelbaar. De druk op elke egtand kan worden ingesteld van 500 tot 5.000 gram. Elke tand is afzonderlijk verbonden en beveiligd tegen zijdelings wegdrukken. (Bron: Top Agrar)
Foto: Top Agrar

Gerelateerde artikelen